Llosa del Bisbe (Serrans)

Municipi dels Serrans (País Valencià): 12,17 km2, 350 m alt, 510 hab (2014)

(o de l’Arquebisbe, o de Xulella; cast: Losa del Obispo) Situat a la zona de parla castellana del País Valencià, a l’est de la comarca, al sector menys muntanyós al límit amb el Camp de Túria, al sud-oest del municipi del Villar. Una quarta part del terme no és conreada (brolla i pastures de propietat comunal, aprofitats pel bestiar oví).

La major part de les terres conreades són de secà: vinya, oliveres, garrofers, ametllers i cereals. Ramaderia ovina. Cooperativa agrícola (vi i oli). Jaciments d’argila i caolí. Àrea comercial de Llíria. La població ha minvat de manera continua des de mitjan segle XIX, si bé darrerament s’ha estabilitzat.

La vila és a la plana; l’església parroquial és dedicada a sant Sebastià. Formava part de la baronia de Xulella, de la mitra de València. Hi ha banda de música.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s