Lasquarri (Ribagorça)

Municipi de la Ribagorça (Franja de Ponent): 31,94 km2, 648 m alt, 136 hab (2014)

Situat a la riba esquerra de l’Isàvena i accidentat, al sud, entre la serra del castell de Llaguarres i l’Isàvena, afluent de l’Éssera. El terme és accidentat i cobert en bona part de boscs de roures i alzines.

Agricultura amb conreus de secà: cereals (ordi), oliveres, gira-sol i ametllers; petita superfície dedicada al regadiu (horta). Ramaderia de bestiar oví i porcí. Explotació forestal. L’activitat industrial és minsa. Pertany a l’àrea comercial de Graus. La població disminueix des de mitjan segle XIX.

La vila és a la vora d’un barranc afluent al de la Ribera; l’església parroquial de Santa Maria és obra de mitjan segle XVI, i el retaule major és barroc. És tradicional la fira anual de Sant Martí (11 novembre).

El municipi comprèn també el poble de les Segarres Altes, l’antigua quadra de l’Ametllera i les caseries de Marinyós, Tamarit, la Móra i Salanova.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s