Gilet (Camp de Morvedre)

Municipi del Camp de Morvedre (País Valencià): 11,28 km2, 83 m alt, 3.327 hab (2014)

Situat, en la seva major part, a la dreta del Palància i accidentat per la serres de Garbí i, al sector meridional i occidental, per la Calderona, coberta per boscs de pins, on hi ha l’antic convent franciscà del Sant Esperit; a l’oest de Sagunt.

Les bases de l’economia local són l’agricultura, predominantment de secà (garrofers, vinya, oliveres, ametllers i cereals) i també de regadiu, alimentat amb aigua del Palància per mitjà de la sèquia major de Morvedre, i que produeix principalment tarongers i arbres fruiters. Hi té tradició l’apicultura. Centre d’algunes activitats derivades de l’estiueig. Àrea comercial de València.

El poble, d’origen islàmic, és a la dreta del Palància; s’hi destaca l’església parroquial de Sant Antoni, construïda al segle XVIII. Té estació de ferrocarril. Fou de la senyoria dels marquesos de Llançol.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s