Fonts d’Aiòder, les (Alt Millars)

Municipi de l’Alt Millars (País Valencià): 10,98 km2, 505 m alt, 135 hab (2014)

(o Fontes, cast: Fuentes de Ayódar) Situat a l’àrea de parla castellana del País Valencià, als contraforts septentrionals de la serra d’Espadà. Drenen el terme diversos barrancs, que aflueixen a la rambla d’Aiòder, afluent per la dreta del Millars. Gairebé una tercera part del territori, molt accidentat, és ocupada per boscs de pinedes i matollar.

Els recursos econòmics del municipi es limiten de fet a l’agricultura de secà (garrofers, oliveres i cereals) i una mica de regadiu (hortalisses), circumstància que ha provocat una constant devallada de la població ja des del darrer terç del segle XIX, i molt especialment a partir del 1965. Àrea comercial de Castelló de la Plana.

El poble s’enfila per la serra, a la dreta de la rambla d’Aióder; l’església parroquial és dedicada a sant Roc i depèn de la d’Aiòder.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s