Font de la Reina, la (Alt Millars)

Municipi de l’Alt Millars (País Valencià): 7,50 km2, 811 m alt, 54 hab (2014)

(cast: Fuente la Reina) Situat a l’àrea de parla castellana del País Valencià, a la dreta del riu de la Maimona, afluent del Millars, que limita el terme pel nord. El terreny, accidentat pels contraforts septentrionals de les serres d’Espadà i d’Espina, és, en gran part improductiu (matollar, roures, alzines).

El municipi es troba en procés de despoblament (pèrdua de més del 90% de la població des del 1900). Es mantenen alguns conreus, principalment de secà (cereals i vinya) i una petita part de regadiu que aprofita l’aigua de fonts, abundants al terme. Àrea comercial de Sogorb.

El poble és troba en un turó, damunt el riu de la Maimona; l’església parroquial és dedicada a la Mare de Déu dels Àngels i depèn de la de Vilanova de la Reina.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s