Fondespatla (Matarranya)

Municipi de la Matarranya (Franja de Ponent): 39,0 km2, 712 m alt, 299 hab (2014)

(cast: Fuentespalda) Estès per la depressió morfològica de l’Ebre, a la dreta del Tastavins, que limita el terme per l’oest, als contraforts dels turons de Vall-de-roures. El relleu és accidentat pels últims contraforts nord-occidentals dels ports de Beseit. Unes dues terceres parts del territori són cobertes per boscs de pins i carrasques, i per pastures.

La base de l’economia local és l’agricultura de secà (oliveres, cereals, vinya i ametllers), complementada pel regadiu (hortalisses i blat de moro), la ramaderia (bestiar porcí i oví) i algunes activitats industrials derivades de l’agricultura i de l’explotació forestal. Pedreres d’argila i jaciments de bauxita. Àrea comercial d’Alcanyís.

La vila és al fons d’una vall estreta, afluent, per l’esquerra, del Tastavins; l’església parroquial és dedicada a sant Salvador. Adossat a la muntanya hi ha l’indret dit de les Viles Velles.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s