Emperador (Horta)

Municipi de l’Horta (País Valencià): 0,03 km2, 20 m alt, 684 hab (2014)

(o la Venta d’Emperador; ant: Llocnou d’Emperador) És el terme més petit del País Valencià i voltat completament pel de Museros, al nord de la ciutat de València.

El municipi basa la seva economia en petites zones de regadiu a la zona no edificada (hortalisses i tarongers), a través de la sèquia de Montcada, i modestes indústries (del moble i la construcció). Àrea comercial de València.

El poble té origen en un hostal situat a l’antiga carretera de València a Madrid, que adquirí a mitjan segle XVIII un comerciant, Agustí Emperador, i que convertí en petita colònia fabril i edificà un palau amb torre quadrada, després d’aconseguir la senyoria del lloc. S’ha mantingut com a municipi independent, però eclesiàsticament ha depès sempre de Museros. S’hi va aixecar una ermita a la Mare de Déu del Roser. El 1978 fou annexat a Museros, però se’n tornà a segregar el 1985.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s