Verdaguer i Bollich (germans)

Els germans Francesca i Joaquim eren fills de Vicenç Verdaguer i Vila  (Barcelona, 1752 – segle XIX) Impressor.

Francesca Verdaguer i Bollich  (Barcelona, 1790 – 1861)  Impressora. Treballà com a caixista a la casa Brusi i aconseguí una bona anomenada en el seu ofici. Durant la Guerra del Francès organitzà una premsa volant; anà després a Mallorca i el 1814 es casà amb Llorenç Bocabella, que fou regent de la impremta del “Diario de Barcelona”.

Joaquim Verdaguer i Bollich  (Barcelona, 1803 – 1864)  Impressor. Perfeccionà el seu ofici a París. S’establí a Barcelona el 1828 i instal·là la primera premsa de ferro Stanhope. Fou un dels principals impressors de les primeres obres de la Renaixença. Posteriorment obrí també la Llibreria Verdaguer a la Rambla, que es féu famosa per la seva tertúlia literària. Fou el pare de Dionís, Celestí i Àlvar Verdaguer i Coromina.

Un pensament sobre “Verdaguer i Bollich (germans)

  1. Retroenllaç: Verdaguer i Coromina (germans) | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s