Uralita SA

(Barcelona, 1920 – 2020)

Empresa industrial, productora de material per a la construcció. Fou fundada en ésser transformada l’empresa barcelonina Societat Roviralta i Companyia.

Fabricà productes de fibrociment a Cerdanyola del Vallès, Getafe, Sevilla, Valladolid i Alcázar de San Juan, plàstics a Getafe i Cerdanyola, i formigó a Getafe.

L’any 2001 el grup consolidat amb filials tingué un volum de vendes de 1.120 milions d’euros, i la seva activitat s’orientava vers la internacionalització, amb presència sobretot a Europa i el Brasil. L’empresa està vinculada al grup financer March amb el nom de Coemac i el domicili social fou traslladat a Madrid.

A partir dels anys 1970 els treballadors i veïns de les fàbriques de Cerdanyola i Ripollet foren afectats per partícules d’amiant (material que es feia servir en els seus productes), fet pel qual el 31 de març de 1997 Uralita desapareixia de Cerdanyola.

El 2010 l’empresa tingué que pagar una forta indemnització als afectats, fet pel qual, el juny de 2020 entrà en concurs de creditors.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s