Totzó, Dalmau de

(Rosselló, segle XIV)

Cavaller. El 1343 era a Mallorca i se sotmeté a Pere III. Fou testimoni de l’homenatge prestat al procurador del rei per Huguet de Totzó. El mateix any fou protegit explícitament per l’armistici entre Pere III i Jaume III amb compromís d’aquest de no perjudicar-lo.

El Cerimoniós el nomenà veguer de Girona i de Besalú. El 1344 col·laborà eficaçment a la campanya del monarca per desposseir del Rosselló Jaume III de Mallorca. Amb forces pròpies i d’acord amb el monarca, establí pel seu compte el bloqueig inicial de Cotlliure, auxiliat per Ramon de Riusec. Fou del consell reial durant la campanya esmentada.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s