Tavascan

(Lladorre, Pallars Sobirà)

(o Tabescan)  Poble (1.116 m alt), a la capçalera de la vall de Cardós, a la confluència del riu de Tavascan (que neix per la unió de diversos cursos d’aigua que es formen als circs lacustres de la zona axial pirinenca, entre el Mont-roig i el pic de Certascan, on s’obre el port de Tavascan, 2.217 m alt.) i de la Noguera de Cardós o riu de Lladorre.

Aigua avall d’aquesta confluència hi ha el pantà de Tavascan, que alimenta, a través d’un canal subterrani, la central elèctrica de Llavorsí. Aigua amunt del poble, a la dreta del riu de Lladorre, hi ha la central hidroèlectrica de Tavascan, subterrània, que aprofita l’aigua de dos salts, un del riu de Tavascan, a través d’un canal subterrani que pren l’aigua a Graus, i un altre del riu de Lladorre, a través de dos canals procedents de Montalto i dels estanys de Romedo i de Naorte.

L’església parroquial és dedicada a sant Bartomeu.

6 pensaments sobre “Tavascan

  1. Retroenllaç: Roia de Mollàs, la | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Noarte, estany de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Noarre | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Graus | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Gallina, estanys de la | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Certascan, estany de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s