Servei Aerològic de Catalunya

(Catalunya, 1913 – 1923)

Organisme. Fundat de resultes del requeriment fet a l’Institut de Ciències pel Comitè Internacional Meteorològic perquè s’efectuessin a la Península observacions de les altes regions de l’aire mitjançant globus sonda.

Aquest servei, dirigit per Eduard Fontseré, ingressà com a secció catalana en la xarxa oficial de la Comissió Internacional per a l’Aerostació Científica al començament del 1914. No tenia publicacions pròpies.

Els resultats de les observacions es trametien al Reial Observatori Aeronàutic de Prússia, que publicava les dades obtingudes per les seccions de la xarxa. Els estudis de caràcter local eren tramesos a l’Institut de Ciències, que els publicava als seus Arxius.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s