Sentmenat i de Sentmenat (germans)

Els germans Enric i Jaume (I) eren fills de Galceran Miquel de Sentmenat i de Saiol i d’Elisabet Maria de Sentmenat i de Sentmenat.

Jaume (I) de Sentmenat i de Sentmenat  (Catalunya, segle XVI – vers 1574)  Hereu dels seus pares. Inicià la línia dels marquesos de Sentmenat, heretà els castells de Sentmenat, Fals, Pera, Vallparadís de Terrassa, i fou elevat al grau de noble el 1542. Un fill cabaler seu fou pare d’Aleix de Sentmenat i de Requesens, i el fill gran i hereu fou Joan (II) de Sentmenat i d’Alentorn.

Enric de Sentmenat i de Sentmenat  (Catalunya, segle XVI – 1580)  Fou l’iniciador de la línia dels marquesos de Castelldosrius. Heretà la baronia de Dosrius i Canyamars i obtingué privilegi de noble el 1577. Fou pare de:

Galceran de Sentmenat i d’Oms (Catalunya, segle XVI – 1603)  El 1585 heretà del seu oncle matern Antoni d’Oms de Santapau la capitania i alcaidia hereditària dels castells reials de Cotlliure i Sant Elm. Tingué quatre fills cognomenats de Sentmenat i de Lanuza.

Un pensament sobre “Sentmenat i de Sentmenat (germans)

  1. Retroenllaç: Sentmenat i de Lanuza, Ramon de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s