Satrilla, Francesc

(Catalunya, segle XIV – segle XV)

Cavaller. Serví a la campanya de Sardenya amb Pere Torrelles.

Pel setembre de 1410 aquell el comissionà a Catalunya, acompanyat per Andreu de Biure, perquè informés de paraula sobre la situació a Sardenya i sobre el parer de Torrelles respecte als drets successoris de Frederic de Luna. Comparegué davant el Parlament català per exposar-hi aquestes qüestions.

Probablement fou germà seu, Ramon Satrilla  (Catalunya, segle XIV – segle XV)  Cavaller. Serví com ell a Sardenya. Fou nomenat governador del Cap de Logudor. En aquest càrrec, el 1411, certificà al Parlament de Catalunya que el lloctinent reial a Sardenya Pere Torrelles, mort a l’Alguer a la primeria de 1410, havia nomenat successor seu Joan de Corbera. Pel desembre de 1411 demanà socors al Parlament de Catalunya amb el seu emissari Bartomeu Sacosta.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s