Sabater i de Copons, Antoni de

(Barcelona, segle XVII – 18 octubre 1744)

Noble (marquès de Benavent) i polític. Intervingué en la guerra de Successió.

En la Junta de Braços del 1713 a Barcelona es mostrà disconforme amb la decisió de continuar la resistència, i va sortir de la capital per instal·lar-se a Mataró. D’allà estant col·laborà amb els ocupants borbònics. Fou exclòs de la llista dels elegibles per al Consell de Cent i la Generalitat.

Després de la capitulació, el duc de Berwick el nomenà president de la Junta provisional d’administradors municipals, i posteriorment va ésser un dels vint-i-quatre regidors del primer ajuntament borbònic de Barcelona.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s