Projecte Alcover

(Països Catalans, 1996 – )

Coordinadora de teatre. Agrupa entitats i programadors de l’àmbit geogràfic balear, català i valencià amb l’objectiu de crear un circuit d’espectacles teatrals en llengua catalana en aquests tres territoris i facilitar l’intercanvi i la mobilitat dels muntatges.

La iniciativa s’encetà amb la col·laboració de les ciutats d’Alcoi, Benicàssim, Dénia, el Vendrell, Gandia, Granollers, Manacor, Palma, Reus, Tàrrega, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú i Vila-real, i amb la participació de les companyies La Dependent, Iguana Teatre i Ferran Madico. El 1997 hi participaren els grups Moma Teatre, Zotal Teatre i Teatre De Què.

La consolidació d’aquesta iniciativa es refermà amb l’ampliació del circuit teatral que ja formen més de vint ciutats de les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià i, des del 1999, Andorra.

El seu treball ha estat reconegut amb la concessió del premi d’honor Vila de Pedreguer al mèrit cultural.

L’any 2011 es transformà en Xarxa Alcover.

Enllaç: Xarxa Alcover

Un pensament sobre “Projecte Alcover

  1. Retroenllaç: Xarxa Alcover | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.