Padró i Cots, Jaume

(Calders, Moianès, 1720 – Manresa, Bages, 1803)

Escultor. Seguidor de la línia estètica del recocó tardà, molt afrancesat.

Obrà l’altar de la cripta de la seu de Manresa (1771). Posteriorment s’establí a Cervera, on l’any 1775 dirigí el trasllat del cor de l’església de Santa Maria a la capella major del mateix temple. L’any 1786 projectà l’ampliació del palau de la Paeria, que realitzà Marca Gaudier.

L’obra més important que realitzà (1777-87) fou l’altar de la Puríssima Concepció, a la Universitat de Cervera; la imatge de la Verge i dels àngels que l’acompanyen formen un grup d’una qualitat excepcional i destaquen entre les tristes formes neoclàssiques de l’art oficial del seu temps.

També són obra seva diversos retaules de les esglésies parroquials de Santpedor (1773) i de Sant Martí de Maldà i del santuari de la Bovera (1788).

Fou el pare de Tomàs Padró i Marot.

Foren germans seus, Miquel Padró i Cots, i Macià Padró i Cots  (Catalunya, segle XVIII)  Boter. El qual fou el pare de Jaume Padró i Carsi (Manresa, Bages, 1768 – 1825)  Escultor, que fou el pare de Macià Padró i Galobart (Manresa, Bages, 1801 – 1871)  Escultor. Féu abundant obra dispersa de tema religiós i fou el darrer representant del taller familiar manresà.

4 pensaments sobre “Padró i Cots, Jaume

  1. Retroenllaç: Manresa, col·legiata de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Padró i Marot, Tomàs | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Padró | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Padró i Cots, Miquel | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.