Nuix i de Perpinyà (germans)

Francesc de Nuix i de Perpinyà (Torà de Riubregós, Segarra, 5 gener 1739 – Cervera, Segarra, 7 març 1809) Primer baró de Perpinyà (16 març 1800), creat pel rei Carles IV. Fou el besavi d’Antoni de Nuix i d’Espona.

Joan de Nuix i de Perpinyà (Torà de Riubregós, Segarra, 2 gener 1740 – Liorna, Itàlia, 1793) Escriptor i eclesiàstic. Jesuïta, ensenyà retòrica a Vic. Després de l’expulsió de la Companyia d’Espanya fixà la residència a Itàlia, on escriví Riflessioni imparziali sopra l’Umanitá degli Spagnuoli nell’Indie (1780), obra que fou concebuda com a rèplica de les històries de Robertson i Raynal.

Rafael de Nuix i de Perpinyà (Torà de Riubregós, Segarra, 1741 – Ferrara, Itàlia, 1802) Teòleg. Estudià a Cervera, on fou deixeble de Bartomeu Pou. Ingressà a la Companyia de Jesús i, com el seu germà Joan, s’exilià. És autor de De vita et moribus Blasii Larraz… (1798) i d’escrits teològics, en llatí. Emprà els pseudònims Alethino Philolay i Titi Carici.

Josep de Nuix i de Perpinyà (Torà de Riubregós, Segarra, 1746 – Cervera, Segarra, 1802) Traductor. Traduí al castellà el llibre del seu germà Joan, Riflessioni imparziali… (Cervera, 1783).

2 pensaments sobre “Nuix i de Perpinyà (germans)

  1. Retroenllaç: Nuix i d’Espona, Antoni de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Perpinyà, baronia de | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.