Montserrat, parc natural de la muntanya de

(Bages)

Parc natural creat l’any 1987 i situat al sector central de la Serralada Pre-litoral i que inclou gran part del massís de Montserrat. Compta amb 3.630 ha (incloent una reserva natural) i amb una zona de protecció de 4.309 ha.

La muntanya de Montserrat presenta un paisatge geològic únic, format per multitud de roques i agulles, entre les quals es desenvolupa una esplèndida vegetació.

La importància turística de la muntanya i la seva llarga tradició excursionista fan que veritables multituds la visitin de manera continuada, generant una pressió humana molt forta, amb problemes greus com ara l’abandonament de deixalles o l’erosió dels camins. D’altra banda és una zona molt susceptible als incendis forestals.

Enllaç web: Patronat de la Muntanya de Montserrat

Un pensament sobre “Montserrat, parc natural de la muntanya de

  1. Retroenllaç: Montserrat, muntanya de | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.