Montserrat, Confraria de la Mare de Déu de

(Montserrat, Bages, 1223 – )

Associació. Erigida per l’abat de Ripoll i el prior de Montserrat, Berenguer de Bac, amb l’aprovació de l’arquebisbe de Tarragona Aspàreg de la Barca, els quals, juntament amb la reina Elionor de Castella, signaren el document de fundació i foren els primers inscrits en la germandat.

Reorganitzada durant el segle XV i enriquida amb privilegis i gràcies extraordinàries per diversos papes, gaudí d’un gran favor a la península Ibèrica, Itàlia, França, Alemanya, els Països Baixos i Amèrica, on fou un dels principals vehicles difusors de la devoció de la Mare de Déu de Montserrat.

Modernament ha arribat a constar d’uns 250 centres, 160 dels quals radicats a Catalunya, uns 30 a la resta de l’estat espanyol i uns 60 a Europa i Amèrica.

Renovellada el 1981 en l’aspecte d’associació de pelegrins, té com a òrgan oficial “Montserrat. Butlletí del Santuari”, publicat d’ençà del 1982 com a represa del que havia estat publicat del 1927 al 1936.

Enllaç web: Confraria de la Mare de Déu de Montserrat

Un pensament sobre “Montserrat, Confraria de la Mare de Déu de

  1. Retroenllaç: Montserrat | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.