Bastida, Jordi de la

(Catalunya, segle XVII – Barcelona, 17 agost 1714)

Militar. Combaté contra els borbònics a la guerra de Successió.

El 1709, amb el grau de capità, es trobà assetjat durant un mes al castell de Benasc. Tot i la superioritat dels atacants, organitzà sortides que els feren molt de mal, abans que els filipistes es retiressin definitivament. Formant al regiment de la Ciutat de Barcelona, assolí el grau de tinent coronel.

El 25 de juliol de 1713, durant el setge de Barcelona, lluità durament entorn de la plaça i al sector de Montjuïc. El 10 d’agost de 1713, seguint ordres, aconseguí evacuar amb pèrdues mínimes i evitant l’encerclament, la posició avançada de Santa Madrona.

Durant la darrera fase del setge, Villarroel el nomenà comandant fix del baluard de Santa Clara, el 27 de juny de 1714. Els borbònics llançaren el primer assalt a Barcelona, el 12 d’agost pels baluards del Portal Nou i de Santa Clara, en aquest segon l’enemic fou rebutjat heroicament, després d’haver arribat a ocupar-lo parcialment. En aquella lluita resultà malferit i morí uns dies després.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s