Albanell i Tortades, Josep

(Vic, Osona, 25 desembre 1945 – )

Escriptor. El 1973 guanyà el premi Víctor Català amb Les parets de l’insomni, el 1974 el Sant Jordi amb Pinyol tot salivat (publicat el 1975 amb el títol Calidoscopi sentimental), el 1976 el Joaquim Ruyra, amb El barcelonauta, i el Manacor, amb Qualsevol-cosa-ficció, i el 1978 el Crítica Serra d’Or de novel·la, amb Ventada de Morts (Habitants de la nit), a més de moltes més novel·les i narracions.

Fou membre i un dels fundadors del col·lectiu Ofèlia Dracs, i amb el pseudònim de Joles Sennell ha escrit novel·les i contes juvenils, com: Ara us n’explicaré una (1980), inclòs a la llista d’honor del premi Internacional Andersen, La rosa de Sant Jordi (1988, guardonat el 1990 amb el premi Nacional de Literatura Infantil), etc.

Col·laborador de “Cavall Fort”, “Tretzevents” i “Rodamón”.

Un pensament sobre “Albanell i Tortades, Josep

  1. Retroenllaç: Sennell, Joles | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s