Ventosa i Roig, Joan

(Vilanova i la Geltrú, Garraf, 11 desembre 1883 – Ciutat de Mèxic, Mèxic, 30 juliol 1961)

Polític. Militant del Partit Republicà Federal, durant la Segona República fou membre de l’Esquerra Republicana. Diputat a les corts constituents de la República (1931), fou conseller d’Agricultura al govern de la Generalitat (1933), des d’on redactà la Llei de Bases de la Cooperació (1934), i membre del Consell d’Economia de Catalunya durant la guerra civil.

Autor de Doctrina cooperativa, Las cooperativas y el estado i Elementos de cooperación escolar, entre altres obres. A Mèxic -on anà exiliat, i fou funcionari del Departament d’Educació Pública- publicà La cooperación escolar en México, Cooperativas escolares, Orientación general para los maestros sobre cooperación escolar, etc.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s