Ventalló i Vergés, Joaquim

(Terrassa, Vallès Occidental, 5 febrer 1899 – Barcelona, 3 desembre 1996)

Escriptor i publicista. Fou un dels fundadors (i director des de l’ago/1931 fins a la seva desaparició després dels fets del 6 d’Octubre) del diari “L’Opinió”. També fou director de “La Rambla” i col·laborà a “La Publicitat” i “Mirador”.

Fou regidor de l’ajuntament de Barcelona des de l’entrada de la República fins al 1934 i president de la Comissió de Cultura el 1932 i el 1933; col·laborà amb l’Ateneu Enciclopèdic Popular en les campanyes per a la total escolarització dels infants barcelonins.

Després de la guerra civil i malgrat les traves que li va posar el franquisme, va ser un acèrrim defensor de les escoles municipals per intentar d’evitar-ne l’absorció per part de l’estat.

Obres: Les escoles populars, ahir i avui (1968), L’educació com a fonament del respecte als drets humans (1968), Dos problemes greus en l’ordre de l’ensenyament (1969), El qui hi ha i el que no hi ha en el llibre blanc sobre l’educació (1970), Los intelectuales castellanos y Cataluña (1976) i la novel·la Pau Canyelles, ex-difunt (1931).

Un pensament sobre “Ventalló i Vergés, Joaquim

  1. Retroenllaç: Rambla, La (1930-39) | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s