Vázquez i Illa, Gerard

(Barcelona, 18 juny 1959 – )

Dramaturg. Estudià psicologia clínica a la Universitat de Barcelona. Com a dramaturg es formà, a més de participar en seminaris i cursos de dramatúrgia, dins l’àmbit del teatre amateur i universitari. Ha realitzat guions radiofònics per a Catalunya Ràdio (1991), com Jocs abissinis i L’home de l’estrella.

L’any 1998, juntament amb Marta Guzmán i Robert Torres, formà la companyia Magma Teatre, amb la qual ha estrenat Cançons d’Alabama (1998) i Cansalada cancel·lada (1999). També ha realitzat adaptacions d’obres com La strada i Una parella oberta.

És autor d’obres inèdites (Mira abans de travessar, 1995; El pes dels núvols, 1996; i Numbert, 1998); i entre les seves publicacions cal esmentar Cansalada cancel·lada (premi SGAE de Teatre 1995), Magma (premi Born de Teatre 1997) i Carnaval de cendres 2001.

Ha realitzat una adaptació de l’obra de V. Nabokov Risa en la oscuridad (2000), i ha estrenat l’obra El somriure del guanyador (2002) al Sitges Teatre Internacional, dirigides ambdues per Robert Torres. Ha publicat El retratista (2002), escrita a quatre mans amb Jordi Barra. Ha traduït també Venècia (2005), de Jorge Accame, dirigida per Ever Blanchet.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s