Torrents i Brunet, Damià

(Vilanova i la Geltrú, Garraf, 13 setembre 1883 – 3 setembre 1965)

Escultor. Estudià al taller de Manuel Fuxà, a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, i a París (1905). El 1911 participà a la Sisena Exposició Internacional d’Art de Barcelona. Es dedicà, a més, a la caricatura amb influència dels dibuixants alemanys del “Simplicissimus”.

És autor d’un bust de l’arquitecte Josep Font i Gumà, col·locat (1923) tocant al castell de la Geltrú, a Vilanova, de la restauració del qual aquest fou promotor. El 1918 deixà quasi totalment l’escultura.

És també autor d’un llibre de poemes (L’hora viva).

El seu germà fou Martí Joan Torrents i Brunet  (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 7 desembre 1887 – 1 setembre 1977)  Pintor. Era deixeble de Joaquim Mir. Fou cartellista i fresquista, a més de conrear intensament l’aquarel·la.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s