Solà-Morales i Rubió, Ignasi de

(Barcelona, 24 agost 1942 – Amsterdam, Holanda, 12 març 2001)

Arquitecte i tractadista d’arquitectura. Fill de Manuel de Solà-Morales i de Rosselló. Doctor en arquitectura, fou catedràtic de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona des del 1978 i ha estat professor a la universitat de Bolonya, a l’Institute for Architecture and Urban Studies de Nova York i a la Politècnica de Torí.

D’entre les seves obres destaca la reconstrucció del pavelló Mies van der Rohe (1984), feta junt amb F. Ramos i C. Cirici, un habitatge a Aiguablava (premi FAD 1990) i l’edifici de l’Illa Diagonal, a Barcelona (premi FAD 1995), projectat junt amb R. Moneo. Ha realitzat també el projecte de reconstrucció del Gran Teatre del Liceu després de l’incendi de 1994, i n’ha dirigit les obres.

És molt important la seva tasca com a tractadista, dins la qual ha publicat, entre d’altres, La arquitectura del expresionismo (1976), Eclecticismo y vanguardia (1989), Arquitectura teatral en España (1984), Contemporany Spanish Architecture (1986) i Diferencias: topografía de la arquitectura contemporànea (1996).

Fou acadèmic de San Fernando (1987) i membre dels patronats de nombroses fundacions. Rebé nombrosos guardons, entre els quals la Medalla Narcís Monturiol (1995), el Premi Ciutat de Barcelona (1999) i el Premi Nacional de Patrimoni de Catalunya (2000).

Fou germà seu Manuel de Solà-Morales i Rubió  (Vitòria, País Basc, 8 gener 1939 – Barcelona, 26 febrer 2012)  Arquitecte.

2 pensaments sobre “Solà-Morales i Rubió, Ignasi de

  1. Retroenllaç: Solà-Morales i de Rosselló, Josep Maria de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Liceu, Gran Teatre del | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s