Serra i Puig, Eva

(Barcelona, 27 juliol 1942 – 3 juliol 2018)

Historiadora. Filla de l’arqueòleg Josep de Calassanç Serra i Ràfols. Es doctorà l’any 1978 amb La societat rural catalana del segle XVII: Sentmenat, un exemple local del Vallès Occidental, 1590-1729, estudi sistemàtic de la producció agrícola i les relacions de producció des de la triple òptica estadística, narrativa i institucional, dirigit per E. Giralt i publicada el 1988 amb el títol Pagesos i senyors a la Catalunya del segle XVII. Baronia de Sentmenat 1590-1729.

Ha col·laborat al volum Estructura social i econòmica del camp català (1983), que recull els textos de les sessions celebrades a l’Institut Municipal d’Història des del 1977; i a La revolució catalana de 1640 (1991).

Féu el pròleg al volum II de Dietaris de la Generalitat de Catalunya (1994), ha estat responsable de l’edició i l’estudi introductori del llibre Secrets públics de Gaspar Sala i altres escrits (1995) i ha dirigit, amb Xavier Torres, Crisi institucional i canvi social. Segles XVI i XVII de la Història, Política, Societat i Cultura dels Països Catalans (1997).

Entre el 1991 i el 1997 impartí cursos a la Universitat Pompeu Fabra, i després tornà a la Universitat de Barcelona.

Un pensament sobre “Serra i Puig, Eva

  1. Retroenllaç: Serra i Ràfols, Josep de Calassanç | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s