Puigdàlber (Alt Penedès)

Municipi: 0,40 km2, 239 m alt, 506 hab (2017)

Situat al centre de la comarca, al nord de Vilafranca del Penedès, ocupa una petita extensió al sector septentrional de la plana del Penedès. El terme, de molt escassa extensió, es drenat per les rieres de Romaní i de la Serra, afluents de la de Sant Sebastià dels Gorgs.

Agricultura amb conreus de vinya, principalment, a més de cereals i de fruita. Granges avícoles. Hi té tradició la manufactura de canyes (persianes), que exporta a França. Part de la població va a treballar a Vilafranca i a Sant Sadurní d’Anoia. Comparteix molts serveis municipals amb el Pla del Penedès. La població s’ha mantingut estacionària al llarg del s XX.

El poble és a la vora de la riera de la Serra; església parroquial de Sant Andreu. Fou poble reialenc. Àrea comercial de Vilafranca del Penedès.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

Un pensament sobre “Puigdàlber (Alt Penedès)

  1. Retroenllaç: Alt Penedès, l’ – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s