Garrotxa, zona volcànica de la

(Garrotxa)

Parc natural d’11.300 ha, que comprèn la regió volcànica de la cubeta d’Olot. Declarat el 1985, abasta terres dels municipis de Castellfollit de la Roca, Mieres, Montagut, Olot, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i la Vall de Bianya.

La protecció d’aquest espai ja havia estat demanada el 1917, però no fou fins el 1982 que el Parlament de Catalunya declarà una primera protecció amb la concessió de les figures de paratge natural d’interès nacional i reserva integral d’interès geobotànic.  Amb l’entrada en vigor de la llei d’espais naturals, la zona volcànica passà a ésser considerada parc natural incloent un gran nombre de reserves naturals.

Aquest espai és força singular perquè conté una quarantena d’edificis volcànics ben conservats on encara és visible el cràter i les colades de laves basàltiques. Els volcans més destacats són el Montsacopa, el Montolivet, la Garrinada, les Bisaroques, el Croscat i Santa Margarida, entre d’altres, tots ells reserves naturals a l’igual que la fageda d’en Jordà.

Enllaç web: Parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa

3 pensaments sobre “Garrotxa, zona volcànica de la

  1. Retroenllaç: Girona, província de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Garsa, puig de la | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Cot, la | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s