Font-rubí (Alt Penedès)

Municipi: 37,42 km2, 319 m alt, 1.363 hab (2016)

Estès des del centre fins a l’extrem nord-occidental de la comarca, drenat per diverses rieres, com la de la Maçana o de les Graus, afluent del Foix, al nord-oest de Vilafranca del Penedès. El relleu és accidentat per la serra de Font-rubí i la de l’Avellà (de la Serralada Litoral Catalana), amb pinedes i alzinars.

La base de l’economia local és l’agricultura de secà (vinya, cereals -blat, ordi i civada-, oliveres, arbres fruiters i patates), complementada per la ramaderia (ovina i porcina), l’avicultura i la petita indústria vinícola.

El poble és en un turó, coronat per les ruïnes de l’antic castell de Font-rubí, del s XIV, que esdevingué centre de la baronia de Font-rúbia. L’església parroquial és dedicada a sant Pere i a sant Feliu. La capitalitat municipal l’ostenta, però, el poble de Guardiola de Font-rubí.

El terme comprèn també, el poble de Grabuac, les caseries del Coll de la Barraca, l’Avellà, l’Alzinar, les Casesnoves, la Maçana, Sabanell, Obagues i Mas Molló i el raval de les Casesnoves de la Mata. Àrea comercial de Vilafranca del Penedès.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

8 pensaments sobre “Font-rubí (Alt Penedès)

  1. Retroenllaç: Maçana, la | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Llitrà, riera de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Guardiola de Font-rubí | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Coll de la Barraca, el | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Casesnoves de Can Pardo, les | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Avellà, l’ | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Guardiola del Penedès | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Alt Penedès, l’ – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s