Alàs i Cerc (Alt Urgell)

Municipi: 57,67 km2, 768 m alt, 350 hab (2016)

Situat a l’extrem oriental del pla de la Seu, a banda i banda del Segre. El municipi és el resultat de l’annexió de Cerc, el 1970, per l’antic municipi d’Alàs. Boscos de pins i de ribera. Una gran part del territori és plana. Economia centrada en l’agricultura (cereals, patates, hortalisses, farratge i arbres fruiters, que dóna una fruita molt apreciada (pereres i pomeres). La ramaderia bovina i porcina completa les activitats econòmiques.

El cap del municipi és el poble d’Alàs. El terme comprèn, a més, el poble i antic municipi de Torres, els nuclis d’Artedó, la Bastida d’Hortons, amb un antic castell, el Ges, Lletó i Vinalova de Banat, l’antic mas de Sant Miquel, a més dels santuaris de Santa Maria de les Preses i de Sagàs. Àrea comercial de la Seu d’Urgell.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesConsulta de dades

2 pensaments sobre “Alàs i Cerc (Alt Urgell)

  1. Retroenllaç: Bastida d’Hortons, la | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Alt Urgell, l’ – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s