Montcada i de Cardona, Hug de

(Xiva, Foia de Bunyol, vers 1478 – Salern, Itàlia, 28 maig 1528)

Militar i poeta. Fill de Pere III de Montcada i de Vilaragut. Membre de la branca valenciana dels Montcada, i virrei de Nàpols, morí lluitant contra Filippino Doria i els francesos, després d’haver lliurat batalles en tota la mar Mediterrània a les ordres del rei de França, de Cèsar Borja (1499-1503) i del Gran Capità (1503-1504).

Foren germans seus:

  • Blanca de Montcada i de Cardona  (País Valencià, segle XV – segle XVI)  Els seus descendents i els del seu marit, Antoni de Bellvís, baró de Bèlgida, es cognominaren Bellvís de Montcada.
  • Gastó (I) de Montcada i de Cardona  (País Valencià, segle XV – segle XVI)  Sembla que abans d’heretar el seu germà Joan I havia estat clergue a Tortosa. Després es casà amb la pubilla Mariàngela Beneta Tolsà, senyora de les baronies de Palma, Beniarjó i Ador. Foren pares de Joan II de Montcada i Tolsà.
  • Guillem de Montcada i de Cardona  (País Valencià, segle XV – vers 1539)  (o Guillem Ramon)  Heretà la baronia de Vilamarxant i els béns del germa Hug. Tingué per fill Miquel de Montcada i Bou.
  • Joan (I) de Montcada i de Cardona  (País Valencià, segle XV – 1523/27)  Heretà del seu pare les baronies de Xiva i Castellnou, les quals a la seva mort, passaren al seu germà Gastó (I).

2 pensaments sobre “Montcada i de Cardona, Hug de

  1. Retroenllaç: Montcada i Tolsà, Joan (II) de | Dades dels Països Catalans

  2. Retroenllaç: Montcada i de Vilaragut, Pere (III) de | Dades dels Països Catalans

Respondre