Guadasséquies (Vall d’Albaida)

Municipi de la Vall d’Albaida (País Valencià): 3,26 km2, 180 m alt, 460 hab (2014)

(o Guadasegües) Situat a l’esquerra del riu d’Albaida, a la seva confluència amb el barranc de Torrella o dels Pilarets i accidentat en part pels darrers contraforts meridionals de la serra Grossa, al sud-est de Xàtiva.

La base de l’economia local és l’agricultura de secà (oliveres, garrofers i vinya) i també de regadiu (productes d’horta, blat de moro i cereals), que són alimentats per la sèquia de Bellús, si bé la meitat de la població activa treballa fora del municipi. Àrea comercial de Xàtiva.

El poble, d’origen islàmic, és a l’extrem del terme, al límit amb el de Sant Pere d’Albaida, dominat per l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Esperança, obra del segle XVIII. Fou de la senyoria de Bernat Ferrer i passà modernament als marquesos de Mira-sol.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s