Godelleta (Foia de Bunyol)

Municipi de la Foia de Bunyol (País Valencià): 37,45 km2, 266 m alt, 3.408 hab (2014)

(ant: Godella de Xiva) A l’àrea de parla castellana del País Valencià, accidentat a l’est per la serra Perranxisa i a l’oest pels contraforts de la serra de Xiva (Miravalència, 443 m alt), al límit amb la Ribera Alta.

La vida econòmica del municipi es basa en l’agricultura, predominantment de secà, amb conreus de vinya, oliveres, garrofers, cereals, ametllers i llegums; al regadiu, que aprofita l’aigua de fonts, hi ha hortalisses, farratges i fruiters, complementada per la ramaderia de llana, la cria de bestiar i l’activitat d’algunes petites indústries de la fusta i forns de calç. Àrea comercial de València. Després d’anys de decadència, a partir del 1960 ha recuperat part de la seva població, gràcies a la proximitat de zones industrials i al desenvolupament de l’estiueig.

El poble té l’origen en una alqueria islàmica; església parroquial de Sant Pere, construïda a partir del 1835.

Dins el terme hi ha el mas dit dels Escolapis.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s