Felluns (Fenolleda)

Municipi de la Fenolleda (Catalunya Nord): 6,61 km2, 376 m alt, 54 hab (2012)

(occ: Felhuns, fr: Feilluns) Situat a la part més baixa de la vall de la Matassa i en un petit sector de la de l’Adasig, entre els pics de Laseró i la Pelada. El territori és molt accidentat i en part cobert d’alzinars i rouredes.

La base de l’economia local és el conreu de la vinya, que produeix un vi amb denominació d’origen controlada, que ha donat lloc a una cooperativa vinícola. També hi ha pastures i farratges. La població, tanmateix, ha disminuït notablement a partir del darrer terç del segle XIX. Darrerament, hom ha bastit una resclosa damunt la Matassa amb finalitat esportiva, per tal d’afavorir el turisme.

El poble, que agrupa tota la població del municipi, és al fons de la vall de la Matassa, a l’esquerra del riu.

Dins el terme hi ha alguns dòlmens (La Cauna del Mòro).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s