Ansinyà (Fenolleda)

Municipi de la Fenolleda (Catalunya Nord): 7,84 km2, 235 m alt, 195 hab (2012)

(o: Ancinyà, ant: Ancinyans, occ: Ancinhà, fr: Ansignan) És de llengua occitana, situat a la vall del riu Aglí, les aigües del qual són aprofitades per a l’agricultura, al vessant meridional de la serra de Verges, al nord de Perpinyà.

El conreu principal del municipi és la vinya, que s’enfila per la zona muntanyosa del terme, també hi ha arbres fruiters. Prop del poble hi ha una fàbrica d’electricitat que aprofita l’energia hidràulica. La població es mantingué estable fins a mitjans segle XIX i després a anat disminuint, amb més o menys intensitat, durant tot el segle XX. Àrea comercial de Perpinyà.

El poble és emplaçat a la dreta de l’Aglí, prop de la confluència amb l’Adasig.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s