Vallgornera i de Castellbell (germans)

Els germans Francesc (I), Simó i Vidal eren fills de Jaume (II) de Vallgornera i de Blanes (Catalunya, segle XIV – 1370)  Senyor del castell de Vallgornera. Fill i hereu de Simó de Vallgornera i de Vilallonga. Continuà la línia primogènita, que continuà el seu fill Francesc (I).


Francesc (I) de Vallgornera i de Castellbell  (Catalunya, s XIV – s XV)  Noble. Fou el successor del seu pare i heretà les baronies sicilianes d’Asaro (o Assaro?) i Caropipi del seu germà Vidal. Fou pare de Vidal de Vallguarnera i de Sort (Sicília, Itàlia, segle XV – 1480) Establert a Sicília.


Simó de Vallgornera i de Castellbell  (Catalunya, segle XIV – 1404)  Noble. Li foren concedides les baronies sicilianes d’Asaro i Caropipi, respectivament el 1397 i el 1404, les quals heretà el seu germà Vidal. Es casà (1385) amb la pubilla Marquesa de Sort, senyora de Vilanova de la Muga, Satrilla i la Garriga. Els succeí llur fill gran, Jaume (III) de Vallgornera i de Sort (Catalunya, segle XIV – segle XV)  Senyor de Vilanova de la Muga. Fou el pare de Joan (I) de Vallgornera (Catalunya, segle XV – 1503)  Partidari del rei Joan II a la guerra civil, els béns del qual al Rosselló foren confiscats pels francesos (1464). El 1476 fou un dels comandants de la guerra contra els francesos a l’Empordà (1476). Dividí els béns entre els seus fills, Jaume (IV) i Pere de Vallgornera i de Fontcoberta.


Vidal de Vallgornera i de Castellbell  (Catalunya, segle XIV – 1421)  Noble. Heretà del seu germà Simó les baronies sicilianes d’Asaro (o Assaro?) i Caropipi, les quals, a la seva mort passaren a l’altre germà Francesc (I).

2 pensaments sobre “Vallgornera i de Castellbell (germans)

  1. Retroenllaç: Vallgornera i de Vilallonga, Simó de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Vallgornera i de Fontcoberta (germans) | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s