Urgell, Isabel d’

(Balaguer, Noguera, 12 març 1409 – Coïmbra, Portugal, 17 setembre 1459)

Duquessa de Coïmbra. Primera filla del comte Jaume II d’Urgell. El 1412 el seu pare negocià de casar-la amb un fill de Ferran I, i es convingué que portessin ambdós els títols de ducs de Montblanc i comtes d’Urgell.

El 1415 fou separada de la seva mare i portada a Balaguer a casa de Ramon d’Empúries, que la dugué a València, on residia la cort, i després, per ordre del rei, a Castella. Allà residí amb la vídua de Ferran I.

El 1428 fou casada, per procuració, al castell d’Alcolea de Cinca (que ella aportà en dot) i, en persona, a Portugal, amb l’infant Pere de Portugal, duc de Coïmbra. El 1433 el seu marit segrestà l’infant Enric, comte d’Empúries (germà d’Alfons IV), i la seva muller, i intentà, sense èxit, de bescanviar-los pel seu sogre.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s