Trentapasses

(Vilalba Sasserra, Vallès Oriental)

Poble i cap del municipi, al nord del terme, just al límit amb els de Vallgorguina i Llinars, al pas de Trentapasses, coll que separa les conques de la Tordera i el Besòs i per on passava la via romana. Hi neix la riera de Trentapasses, afluent, per la dreta, de la Tordera, que s’uneix al seu col·lector prop de Sant Celoni.

El lloc és esmentat ja l’any 1199; el seu creixement al llarg de la carretera de Girona féu que s’hi traslladés modernament la parròquia de Vilalba, de primer adaptant un petit edifici i, vers el 1930, bastint una nova església, neoromànica, obra de Josep M. Pericas.

Un pensament sobre “Trentapasses

  1. Retroenllaç: Pont, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s