Francesc Tremulles i Roig

Tremulles i Roig, Francesc

(Barcelona, 1722 – 29 juny 1773)

Pintor. Fill de Bru Tremulles i germà de Manuel, juntament amb el qual es formaren a l’obrador de Viladomat. Després amplià estudis a Madrid i a París i fou nomenat soci de mèrit de l’Academia de San Fernando de Madrid, l’any 1754. Es dedicà a la docència i obrí (amb el seu germà) una escola d’aprenentatge al seu taller barceloní.

Excel·lí com a pintor de forta influència barroca i rococó, sense que hi manquin els elements neoclàssics. A més de la pintura practicà el gravat i també treballà com a escenògraf en la confecció d’elements decoratius per a festeigs públics i representacions teatrals.

A la capella de Sant Esteve de la seu de Barcelona hi ha dues obres seves: l’Alliberament del noble català Galceran de Pinós i la Lapidació de Sant Esteve. Féu els dibuixos per als gravats de l’obra titulada Máscara Real, editada a Barcelona amb motiu de la visita de Carles III a la ciutat.

Amb el seu germà Manuel treballaren plegats en moltes obres, entre les quals hi ha les dues pintures sobre la vida de Sant Marc de la capella d’aquest sant a la catedral de Barcelona.

2 pensaments sobre “Tremulles i Roig, Francesc

  1. Retroenllaç: Tremulles, Llàtzer (II) | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Tremulles i Roig, Manuel | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s