Tous, Bernat de

(Catalunya, segle XIV)

Cavaller. Serví Pere III el Cerimoniós.

Anà d’ambaixador a França el 1341, per tractar dels incidents jurisdiccionals de Montpeller. El 1350 era un dels signants de la constitució del ducat de Girona a favor de l’infant Joan (el futur Joan I). Dos anys més tard intervingué als acords estipulats aleshores amb Castella.

El 1353 anà d’ambaixador a Avinyó, on faria una estada llarga prop del papa Innocent VI, per dur l’homenatge feudal del monarca al pontífex, com a vassall que n’era per Sardenya i Còrsega. Més tard gestionaria prop del papa la dispensa de cara al projectat matrimoni de la infanta Constança, filla de Pere III, amb el jove rei Lluís de Sicília, el qual morí de pesta poc després. El 1356 intervenia a les negociacions d’una treva amb Castella.

Fou nomenat governador de Mallorca. Ocupava el càrrec en 1360-61, quan mantingué relacions de bon interès documental amb Mateu de Montcada, vicari general dels ducats d’Atenes i Neopàtria. El 1366 era ambaixador de Pere III prop d’Enric de Trastàmara, que era en guerra a Castella per destronar-hi Pere el Cruel.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s