Torroja, Berenguer de

(Catalunya, segle XII)

Noble. Fou conseller destacat del comte Ramon Berenguer IV. El seu nom figura en una quinzena de documents importants d’aquest període, entre els anys 1143 i 1157.

En destaquen el privilegi d’instauració i dotació de l’orde del Temple (1143), la carta de població de Lleida (1150), la donació arxiepiscopal de la meitat de Tarragona al comte barceloní (1151) i la compra del terç genovès de Tortosa (1153), on fou ofert entre els ostatges de garantia.

També formà part del tribunal del comte en l’administració de justícia.

El seu germà fou Arnau de Torroja  (Catalunya, segle XII)  Noble. El 1153, alternativament amb el seu germà o el seu fill Ramon, fou proposat entre els ostatges oferts als genovesos per garantir la compra del terç de Tortosa que Gènova posseïa per dret de col·laboració a la conquesta. Fou fill seu:

Ramon de Torroja  (Catalunya, segle XII)  Noble. A partir del 1135 figura alguna vegada entre els consellers de Ramon Berenguer IV. El 1143 figura entre les conegudes personalitats signants del privilegi d’instauració i dotació a Catalunya i Aragó de l’orde militar del Temple. Sembla que fou el pare de Ramon de Torroja.

Un pensament sobre “Torroja, Berenguer de

  1. Retroenllaç: Torroja, Ramon de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s