Torroella, Ponç Guillem de

(Catalunya, segle XIII)

Noble. Nebot de l’homònim. Era fill del famós Bernat de Santaeugènia, senyor de Torroella de Montgrí. Destinat a heretar aquesta possessió, n’adoptà el nom com a cognom, suprimint la variant que usava el pare. Secundà diverses activitats d’aquell.

En 1265-67 tingué un plet accidentat amb el comte Ponç IV d’Empúries, que li reclamava drets sobre el castell de Rocamaura i altres fortaleses pròpies. El rei Jaume arbitrà la qüestió. Morí no gaire després, abans de la data de traspàs del pare (1269).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s