Torres, Segimon

(Torà de Riubregós, Segarra, segle XVII – França ?, segle XVIII)

Militar. Lluità contra els borbònics a la guerra de Successió, al front d’una partida pròpia. Assolí el grau de coronel.

El 1713 es negà a llicenciar els seus homes i es mantingué sobre les armes a disposició de les autoritats catalanes. Pel novembre de 1713 era a Cardona, on ajudà a rebutjar els atacs enemics.

Participà a la lluita comarcal de 1713-14, a les ordres d’Antoni Desvalls. Els dies 13 i 14 d’agost de 1714 fou figura destacada al doble combat de Talamanca-Sant Llorenç Savall.

Pel setembre de 1714 s’acollí a la capitulació de Cardona. Infringint els pactes d’aquesta capitulació, els borbònics li confiscaren els béns.

El 1718, quan esclatà la guerra entre Espanya i França, anà al Rosselló per posar-se al servei dels francesos. Manà un regiment de fusellers catalans format entre els 10.000 voluntaris que adoptaren la mateixa actitud. Per dues vegades escriví al famós guerriller Carrasclet perquè es decidís a combatre acceptant ajut de França.

El 1720, finida la guerra, els francesos frustraren els seus desigs d’escapar, amb altres oficials, per anar a servir l’Imperi austríac.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s