Torrelles, Tomàs

(Aragó, segle XV – Catalunya, segle XV)

Fill de Joan de Torrelles i López de Gurrea, el comte d’Ischia.

El 1465 caigué presoner de Galceran de Requesens, almirall del rei Ferran de Nàpols. Restà lliure en virtut d’una de les clàusules de la capitulació de l’illa d’Ischia. Poc després, amb el pare, s’establí a Catalunya.

Col·laborà amb el bàndol de la Generalitat contra Joan II. Prestà homenatge de submissió a aquest el 1472. El 1474, amb dues galeres seves, perseguí tres galiotes sarraïnes i les obligà a encallar prop de Cartagena.

Els cent cinquanta fugitius, foren en gran part capturats per l’adelantado de Múrcia, que no volgué donar res a Torrelles. Aquest, irritat, capturà diverses naus murcianes i les dugué a Alacant. La ràpida intervenció de Joan de Cardona, que afavorí indemnitzacions als de Múrcia, evità de ben just una ocasió de guerra.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s