Tarín i Iglésias, Josep

(Barcelona, 1915 – 9 setembre 1996)

Periodista i escriptor. Es formà a la preguerra en la premsa radical de Pich i Pon. Després, convertit al catolicisme, es dedicà a la premsa i a la ràdio, bo i exaltant els valors tradicionals, folklòrics i anecdòtics. Des del 1957 fou secretari particular de J.M. de Porcioles.

Fou director del “Diario de Barcelona” (1969-72) i del “Noticiero Universal” (1977-82) i publicà, entre d’altres, Milà i Fontanals, periodista i poeta (1950), L’abat Marcet (1955), Unamuno y sus amigos catalanes i les memòries Vivir para contar. Medio siglo entre la anécdota y el recuerdo.

Fou guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit del Treball i el premi Sant Jordi de periodisme.

Fou germà de Manuel Tarín i Iglésias  (Barcelona, 9 desembre 1919 – 16 juliol 2007)  Periodista i escriptor. Ha dirigit la revista “Ondas” (1952), Ràdio Barcelona (1963) i “El Noticiero Universal”. Ha escrit, en castellà, obres de teatre i novel·les.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s