Tarascó, Bertran de

(Catalunya, segle XII – 1185)

Cavaller.

Era addicte al bisbe d’Urgell, el qual li concertà el matrimoni amb Arnaua de Caboet, pubilla del difunt senyor d’Andorra, per tal d’assegurar-se la fidelitat d’aquest territori vassall i aprofitant que Arnaua es trobava sota la seva protecció.

Deixà un fill, Bertran de Tarascó (Catalunya, segle XII – 1199)  A la mort del seu pare (1185), quedaven compromesos els seus drets sobre Andorra, que li pervenien de la seva mare, aviat casada de nou amb el vescomte de Castellbó. Morí encara impúber. Andorra passà efectivament als Castellbó.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s