Sorribes i Rovira (germans)

Els germans Felip, Francesc i Josep eren fills de Felip de Sorribes i Descoll.

Felip de Sorribes i Rovira  (Barcelona, segle XVI – segle XVII)  Polític. De família noble empobrida. Era membre del Consell de Cent; actuà sovint com a delegat de la generalitat per a negociar la qüestió dels quints amb el lloctinent, duc de Cardona. Més tard (1638) fou cònsol català de l’Alguer i participà (1639) en el setge de Salses. Participà en la guerra dels Segadors i fou conseller en cap de Barcelona (1645).

Francesc de Sorribes i Rovira  (Barcelona, segle XVI – vers 1646)  Polític i militar. El 1635 representà el Consell de Cent, al qual pertanyia, per demanar a la Generalitat la major atenció a l’observança de les constitucions catalanes. En 1639-40 formà part de diverses ambaixades de la ciutat per protestar dels excessos dels terços espanyols. Després d’esclatar la guerra dels Segadors s’allistà com a capità d’infanteria. Tingué un paper de gran relleu en les operacions per frenar l’avanç de l’exèrcit del marquès de Los Vélez. Fou l’encarregat d’aplegar els contingents del Penedès i retirar-los a Martorell, pel gener de 1641. El 1643 fou elegit administrador de la Taula de Barcelona. El 1645, essent Conseller en Cap el seu germà Felip, caigué malalt de gravetat.

Josep de Sorribes i Rovira  (Barcelona, segle XVII – Madrid, 16 octubre 1659)  Polític. Cavaller de l’orde de Sant Jaume (1632). Residí a Madrid, des d’on enviava informacions sobre la situació política al seu germà Felip. Sabent que la correspondència era controlada per les autoritats castellanes, serví sovint per a fer arribar noves falses al protonotari Villanueva.

Un pensament sobre “Sorribes i Rovira (germans)

  1. Retroenllaç: Sorribes i Descoll, Felip de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s