Solà, Ramon

(Girona, segle XV)

Pintor. Documentat a partir del 1424, que policromà la imatge de Sant Carlemany i la Mare de Déu amb el Nen de la primera clau de volta de la nau de la seu gironina.

Hom l’ha identificat amb l’anònim Mestre de Girona, autor de l’Anunciació del Museu Diocesà (catedral de Girona), l’estil de la qual, afí al de Jaume Huguet, permet de conjecturar un aprenentatge o una col·laboració de Solà amb el mestre vallenc.

El 1456 contractà el retaule de Sant Cugat i Sant Jaume per a l’església parroquial de Fornells -avui perdut-, la decoració del qual havia d’ésser semblant a la d’un altre retaule dedicat a Santa Caterina, també desaparegut.

Fou el pare de Ramon Solà (II) (Girona, segle XV)  Pintor. Féu el 1482 el retaule de Sant Marc per a la confraria dels sabaters de Girona, i el 1484 pintà les dues capelles prop de la porta dels Apòstols de la seu de Girona.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s